top of page

Vores mission

Et fællesskab for- og af piger.

1666285569585.jfif

Udfordringen

De oversete piger

Gennem mange år har piger og unge kvinder oplevet ungdomsklubber (og fritidstilbud) både i- og udenfor boligsociale områder som drengedominerede rum, hvor de føler sig ekskluderet og uvelkomne.

I mangel på lignende pigeorienterede alternativer, vælger nogle i stedet at mødes på gader, i parkeringskældre eller andre steder, der hverken er særligt bekvemme eller trygge. 

Vores mangeårige arbejde med de unge kvinder viser, at problemstillingen er udtryk for en landsdækkende tendens.

Det laver HjerteRum om på. 

30% af pigerne i 8. klasse har lav livskvalitet og mistrives psykisk

Analyse fra Børns Vilkår, september 2022.  

Løsningen

Et sted, der er deres eget

Selvom der er iværksat mange pædagogiske projekter og sociale initiativer for unge, er der en langt overvejende andel af disse tilbud målrettet de unge mænd.

 

De unge kvinder bliver tit oversete fordi de er anderledes i deres måde at vise mistrivsel på og ikke nødvendigvis reagere udadtil.

 

I HjerteRums aktivitetshuse mødes vi med hver vores ressourcer og stemmer og gør dem aktive. Vi arbejder på følelsen af at høre til og dyrke fællesskabet – indenfor vores nedskrevne grundlov.

​Derfor er det HjerteRums mission at give pigerne mulighed for at indgå et i fællesskab, der både giver plads- og støtte til at finde deres egen identitet på vejen ind i voksenlivet.

IMG_0331.JPG
IMG_0340.JPG

FN’s Verdensmål nr. 5

Vi giver unge kvinder muligheder

I HjerteRum arbejder vi efter FN’s Verdensmål nr. 5, der har fokus på at opnå ligestilling mellem kønnene og styrke kvinder og pigers rettigheder og muligheder.

Gennem vores pædagogiske metode, hvor de unge kvinder selv planlægger og skaber fællesskabets aktiviteter, opbygger vi deres selvtillid, troen på egne evner og deres unikke værdi.

Det er essentielle faktorer for at mestre voksenlivet, og nødvendige for, at pigerne på sigt kan skabe muligheder for sig selv og styrke andre kvinder med at gøre det samme.

HjerteRum er et trygt og sikkert fællesskab, hvor pigerne kan få råd og vejledning og tale om ting, de måske ikke kan tale om derhjemme.

Herigennem giver vi pigerne nye perspektiver på deres muligheder indenfor uddannelse, karriere, økonomi, livsvalg, parforhold osv. og giver dem samtidig værktøjerne og ressourcerne til at bryde mønstre, sætte ambitiøse mål og gennemføre dem.

Besøg os

HjerteRum Lundtoftegade

Lundtoftegade 21-23

2200 København N

HjerteRum Klub N

Hillerødgade 1, 4 sal

2200 København N

HjerteRum

HjerteRum er et fællesskab og et frirum for unge kvinder, hvor de får plads til at være dem selv, og finde deres egen identitet, imens vi støtter dem i at opbygge solidariske relationer, baseret på et autentisk ønske om at styrke, støtte og lytte til hinanden.

Læs mere om HjerteRum her.

Kontakt HjerteRum

Sarah Falster, daglig leder

Mail: sarah@hjerterumdk.dk

Telefon: +45 5128 0086

Følg os

Facebook
LinkedIn
bottom of page